Skip til hoved indholdet
Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
18/2 2021
Grønnessegaard Gods
Amtsvejen 280
3390 Hundested
Tlf: 2033 3001
Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 55.9536, Lon 11.9223


Vis Huskeliste

I dag

TimeWinder Nostalgifestival

TimeWinder Nostalgifestival

Velkommen til TimeWinder - årets store nostalgiske festival. På TimeWinder spoles tiden tilbage. Her kan alle generationer få en dejlig dag sammen fyldt med sjove, unikke og spændende offline oplevelser.
Velkommen til TimeWinder - årets store nostalgiske festival. På TimeWinder spoles tiden tilbage. Her kan alle generationer få en dejlig dag sammen fyldt med sjove, unikke og spændende offline oplevelser.

Fællesnævneren er 'en tur i tidsmaskinen' til dengang bedstefar var ung. På markerne ved Grønnessegaard Gods skabes en tidslomme med udsigt over Roskilde Fjord og egen landingsbane til fly. Det betyder at I vil kunne opleve veteranmaskiner både til lands, til vand og i luften! TimeWinder gør en stor ære i at understøtte levende historie-formidling.

Velkommen på Grønnessegaard ved Hundested d. 18-20. MAJ 2024 Åbningstider:
  • Lørdag 18. maj 2024 kl. 10.00 -23.00
  • Søndag 19. maj 2024 kl. 10.00-23.00
  • Mandag 20. maj 2024 kl. 10.00-16.00
Priser:
  • Voksen kr. 150,- Børn (6-15 år) kr. 50,-
  • Partout: (Alle tre dage) Voksen kr. 300,- Børn (6-15 år) kr. 100,-
  • Familiebillet: 2 voksne og op til 3 børn (6-15 år) kr. 350,-
  • Køb billetter
Oplevelser for hele familien

TimeWinder er en oplagt udflugtsmulighed for alle med interesse for historie, mekanik og nostalgi, krydret med en "shoppe-tur" på vintagemarkedet, et besøg i kaffedamernes Salon og koncerter med musik fra tiden.

I krig og fred

Tidsrejsen på TimeWinder bevæger sig gennem første halvdel af det 20 århundrede og dermed gennem livet under to verdenskrige. Historiske grupper deltager som aktører i militærlejre opbygget som dengang med tilhørende historiske våben og køretøjer.

Veteranfly og - skibe

TimeWinder afholdes vis á vis Roskilde fjord og dampskibet Skjelskør fra 1915 tilbyder sejlture på fjorden af en times varighed. Luftrummet over TimeWinder vil byde på veteranfly af varierende slags. Da festival-pladsen har egen landingsbane vil der også være mulighed for at komme helt tæt på flyene og måske få en snak med piloterne.

Landbrugshistorie

Her fremvises udviklingen i maskiner og redskaber fra omkring 1900-tallet og frem, hvilket betyder at der er plads til både veterantraktorer og arbejdsheste. Der fremvises arbejde i marken med diverse redskaber. Tærskeholdet fra Sjællands traktor-klub vil vise hvordan man, før mejetærskerens opfindelse, tærskede kornet i et dampdrevet tærskeværk.

Træffets særkende - damp

På TimeWinder er adelsmærket dampdrevne køretøjer og maskiner. Da der ikke eksisterer mange af disse fordums stolte maskiner i Danmark, kommer der deltagelse af maskiner fra udlandet. Passionerede entusiaster har holdt live i maskinerne og de fremvises i fuldt vigør med røg og damp. Dampmaskinen er en vigtig medspiller i hele den industrielle revolution og der er ikke mange andre steder i norden disse tonstunge kæmper kan opleves "live".

Uden mad og drikke...

Er man træt af at se på gammeldags tærskere eller store tuttende dampmaskiner, kan man tage en pause i Kaffedamernes Salon. Her bliver kaffen serveret á la 1910, i fint autentisk stel og med tilhørende enten fedtemad med groft salt eller god gammeldags gær-kringle.

Derudover byder træffet på masser af boder der kan stille både den lille og den store sult. Selvfølgelig kan du besøge "café fodkold" - den ægte pølsevogn, eller booke bord i spejdernes restaurant hvor der serveres Planke-laks tilberedt over åben ild.

Musik og dans i tidens ånd

I musikteltet venter endnu flere eventyrlige oplevelser på nostalgi-festivalen. Der er lagt op til musik i tidens ånd, både i det store musik-telt i hjertet af tivoli-pladsen, samt på den lille scene i Kaffedamernes Salon. Der bydes på neddyk i musikhistorien lige fra 20'ernes ragtime piano-musik, over ball-room stemning fra 40'ernes dansegulve til 50'ernes spirende rock'n'roll. Og mon ikke der også skal gang i memory-lane hos de lidt yngre af de ældre, med musik fra 70'ernes teenageværelser?

Weekend-ophold?

Det kan være svært at nå det hele på en dag så publikum og udstillere af veteran-mekanik har derfor mulighed for at overnatte på træffets egen campingplads. Har man en enhed fra før 1976 kan man vælge at campere på nostalgi-campingpladsen hvor campisterne går "all inn" med at spole tilbage i tiden. Er man mere til etablerede forhold findes der flere helårs campingpladser nær træf-pladsen og masser af andre overnatningsmuligheder. Find overnatning her

Kontakt: timewinder@timewinder.dk / +4520241240.

30. november 2024

Julemarked på det idylliske Grønnessegaard Gods

Julemarked på det idylliske Grønnessegaard Gods

Kom og oplev julemagien på det charmerende Grønnessegaard Gods i Hundested! Den 30. november - 1. december 2024 fra kl. 10.00-17.00 invitereres du igen til et imponerende julemarked.
Kom og oplev julemagien på det charmerende Grønnessegaard Gods i Hundested! Den 30. november - 1. december 2024 fra kl. 10.00-17.00 invitereres du igen til et imponerende julemarked.

Det smukke gods og dets historiske bygninger danner baggrund for et eksklusivt og traditionelt julemarked med et væld af flotte juleboder.

På det festligt udsmykkede gods kan du indsnuse ægte julestemning og finde alt, hvad hjertet begærer til julen. Tag et kig i juletræssalget, hvor årets træ står og venter på dig, eller udforsk de smukke juledekorationer og kunsthåndværk, herunder smykker, trævarer og pelsbeklædning.

Få et glimt af jagthunde i aktion og nyd en stemningsfuld korkoncert. Udvalget omfatter også eksklusive designvarer og lækre delikatesser fra lokale fødevareproducenter.

Børnene kan bl.a. glæde sig til køreture med veteranbiler, sjov i halmlabyrinten og underholdning skræddersyet til de små.

For mere information om entrépriser og weekendens program, besøg Facebook og dyk ned i detaljerne omkring dette års julemarked.

Kontakt: alh@groennesse.dk / +454031 8863.