Skip til hoved indholdet
Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
5/3 2020
Gjethuset
Gjethusgade 5
3300 Frederiksværk
Tlf: 40 70 50 30
Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 55.9716, Lon 12.0214
Åbent: Cafe: tirs-fre kl. 12-16 & lør kl. 10-13 samt i forbindelse med arrangementer
Entré: Billetinfo og forsalg: www.billetboxen.dk og Gjethusets reception eller via hjemmesiden www.gjethuset.dk

Gjethuset er enestående både som historisk monument (Gjethuset er Danmarks ældste industribygning) og som moderne kulturelt fyrtårn i Nordsjælland. Det tidligere kanonstøberi byder på koncerter af alle slags, lige fra store pop og rockkoncerter med tidens hotteste navne, til små intime jazz eller klassiske koncerter og brede folkelige optrædener. De tykke kampestensmure danner også rammen om foredrag, professionelt turné- og børneteater og forskellige festivaler; kammermusik i hele juli, jazz i september og børnekultur i oktober. Gjethusets arrangementsprofil er meget bred, men kravet til kvalitet og professionalisme er højt til alle typer arrangementer


Vis Huskeliste

2. september 2022

Stine Vega

Stine Vega

Hun er blevet kaldt "dansk rocks største hemmelighed" og omtales af kollegaer i musikbranchen som en af Danmarks bedste sangskrivere. I Januar 2021 udkom Stine Vega med albummet "THE FUNERAL" som har været over 12 år undervejs.
185 kr + evt. gebyr
Køb/bestil billet
Hun er blevet kaldt "dansk rocks største hemmelighed" og omtales af kollegaer i musikbranchen som en af Danmarks bedste sangskrivere. I Januar 2021 udkom Stine Vega med albummet "THE FUNERAL" som har været over 12 år undervejs.

Stine Vegas musikalske karriere blev skudt i gang tilbage i 2002 med debutalbummet "StripClubJunkies", som hun indspillede med bandet af samme navn. De var Ugens Uundgåelige på P3 med singlen "StripClubJunkie" og hittede derefter med singlen "T-shirt man". Opfølgeren til albummet, som skulle være udgivet i 2009 og udgøre Stine Vegas sologennembrud, kom dog aldrig længere end til mikserpulten i Medley Studiet. En indlæggelse på psykiatrisk afdeling, på grund af en eskalerende bipolar lidelse, satte musikkarrieren på hold. Jeg kunne simpelthen ikke mere, så jeg tog en benhård, tvungen skilsmisse fra musikken, fortæller Stine Vega. Vejen tilbage til musikken har været lang og knudret, og har taget til tider dystre detours ind i sindets krinkelkroge, men ikke desto mindre er Stine Vega nu tilbage med et nyt mod til at gøre det hun gør bedst. Albummet The Funeral består af 10 numre, der med et dynamiske, drømmende og cinematisk lydunivers, leder tankerne hen på store vider og en stærk americana tradition ala Neil Young og Tom Waits. Stine Vega formår samtidig at ramme hovedet på sømmet med sine hudærlige og sårbare tekster. For mig handler musik om en følelse, en stemning, om at få monsteret op til overladen. Jeg er og bliver en Billie Holiday tekst: længselsfuld, melankolsk og uendelig heartbroken, siger Stine Vega. Albummet er blevet pustet til live igen i samarbejde med Søren Andersen (Electric Guitars, Jesper Binzer og Glenn Huges) og en håndfuld af landets dygtigste musikere, der også assisterer navne som Electric Guitars, Mads Langer, Claus Hempler og Love Shop. Stine Vega følger albummet op med en koncertturné i April/Maj 22, hvor musikken kobles med hendes personlige fortælling om tab, sygdom og heling. Med sig har hun et hold særdeles kompetente musikere bestående af Søren Andersen (Electric Guitars, Jesper Binzer, Sanne Salomonsen) guitar. Jesper Lind (Tim Christensen, Kira & The Kindred Spirits) - trommer og Peter Kjøbsted (Electric Guitars, Nikolaj & Piloterne) - Bas.

7. september 2022

Plus1 - Fællessang

Plus1 - Fællessang

Plus1 vender tilbage i efteråret og første koncert byder på fællessang under kyndig ledelse af Ulla Britt Simonsen og M.C. Hansen.
170 kr + evt. gebyr
Køb/bestil billet
Plus1 vender tilbage i efteråret og første koncert byder på fællessang under kyndig ledelse af Ulla Britt Simonsen og M.C. Hansen.

Som altid er Plus1 koncerterne med fokus på samvær og hygge, så når du køber en billet, kan du altid tage en ven med. Når man synger sammen, hører man sammen. Vi kender det alle sammen. Følelsen af at synge i kor, mærke fællesskabet og være en del af noget, der er større end os selv. Under ledelse af Ulla Britt Simonsen og M.C. Hansen skal vi synge lokale sange fra hele landet og nye fællessange skrevet til lejligheden. Dette er koncert er en PLUS1-koncert: PLUS1 er eftermiddagskoncerter en gang om måneden i Gjethuset. PLUS1 handler om at invitere, glæde sig, opleve og hygge sig sammen. PLUS1-koncerterne giver fællesskab, nærvær, smil, grin og gode stunder. PLUS1 er to billetter for en billets pris.

10. september 2022

Jens Jacob Tychsen

Jens Jacob Tychsen

HEROS præsenterer en unik aften i selskab med Jens Jacob Thychsen. En forrygende aften og show med sange, du kender fra blandt andet Badehotellet.
315 kr + evt. gebyr
Køb/bestil billet
HEROS præsenterer en unik aften i selskab med Jens Jacob Thychsen. En forrygende aften og show med sange, du kender fra blandt andet Badehotellet.

Nu har du chancen for at opleve Jens Jacob Tychsen i et nyt og forrygende musikalsk og top underholdende one-man show/koncert med alt, hvad der hører sig til af swingende rytmer, glade minder, masser af grin og skønne uforudsigelige overraskelser, som hele vejen igennem er båret af Tychsens store kærlighed for musikken fra dengang. En elegant buket sammensat af musik, sange, komik og tryl og måske en snert af Weyse. Glæd dig til swingnumre fortolket i bedste Frank Sinatra stil ? Datidens revyperler fra Dirch Passer til Preben Uglebjerg i moderne indpakninger. Sange du genkender fra tv-serien Badehotellet og meget andet. Et vaskeægte underholdningsshow i ordets bedste klassiske betydning. Her får du HELE pakken i særdeles godt selskab. Som karakteren Hr. Weyse i Badehotellet er der blevet plads til en charme og en storladenhed, der passer som fod i hose til al det som kendetegner en rigtig entertainer. Tychsen bevæger sig hele tiden på kanten af at være sig selv, samtidig med at han ikke snyder os for at servere små brudstykker af den karakter som rigtig mange efterhånden har taget til deres hjerter, så vi hele tiden bliver i tvivl om, hvor vi har ham? Men han gør det med selvsikkerhed og en udsøgt fornemmelse for timing. Og talentet er faktisk så stort, at han med lethed bevæger sig blandt alle mulige forskellige genrer og hver gang leverer en præstation, som har skaffet ham mange fans og til stadighed udbygger hans ry som en af Danmarks mest talentfulde skuespillere og entertainere.

15. september 2022

Jazznæs - Steen Rasmussen Allstar

Jazznæs - Steen Rasmussen Allstar

STEEN RASMUSSEN ALLSTAR QUINTETO FEATURING LEO MINAX (DK-CU-BR). "musikken" Den bygger fortsat bro, men denne gang med noget, der må betegnes som en påfaldende let- og sikkerhed.
215 kr + evt. gebyr
Køb/bestil billet
STEEN RASMUSSEN ALLSTAR QUINTETO FEATURING LEO MINAX (DK-CU-BR). "musikken" Den bygger fortsat bro, men denne gang med noget, der må betegnes som en påfaldende let- og sikkerhed.

Musikken er melodiøs og graciøs, smuk, formfuldendt og af noget nær verdensklasse. Flot komponeret, flot arrangeret, flot udført. IVAN ROD - GAFFA - 5 stjerner. "Brillant Blæret Bossa" Dette var overskriften i Politikens 5-stjernede live-anmeldelse fra 2013 da Steen Rasmussen Quinteto featuring Leo Minax første gang gæstede Danmark. Siden da har orkestret været verden rundt og udgivet 6 albums. STEEN RASMUSSEN QUINTETO har for længst etableret sig som et af Danmarks i særklasse bedste musikalske bud på Brasiliansk inspireret jazz, med et personligt udtryk, dyb fortrolighed med genren og bestående af nogle af Danmarks bedste musikere. Alle orkestrets nu seks cd-udgivelser er blevet fornemt modtaget, ligesom Steen Rasmussen Quinteto er et af landets meget eftertragtede live bands. Nu har orkestret endnu engang inviteret den fantastiske Brasilianske sanger og guitarist Leo Minax. Dette i smuk samklang med det faste Dansk/Cubanske orkester bestående af: Yasser Pino bas, Lis Wessberg trombone, Eliel Lazo percussion, Jonas Johansen trommer og Steen Rasmussen piano. Alle er de musikere fra den absolutte elite på den danske musikscene,- alle med stor integritet og dyb forståelse for musikkens strømninger. Orkestret har tradition for at samarbejde med udenlandske kunstnere. I 2018 udkom det seneste album Steen Rasmussen Quinteto "CANTA" Albummet featurerede en række sangere, bla. den verdensberømte Brasilianske sangerinde Joyce Moreno og den brasilianske sanger og guitarist Leo Minax. Albummet blev fornemt modtaget og belønnet med 5 stjernede anmeldelser bade i Danmark og Tyskland. Efterfølgende var orkestret på turne i Danmark, Spanien og Italien. Albummet var iøvrigt nomineret til CARL PRISEN for bedste kompositioner i kategorien jazz. Orkestret har tidligere samarbejdet med den Brasilianske sanger og guitarist, Leo Minax, på orkestrets album, Steen Rasmussen Quinteto featuring Leo Minax "Lo mejor de cada casa", hvilket resulterede i en nominering til DMAjazz i 2013 i kategorien "årets bedste særudgivelse". Og desuden på albummet "Presenca" som blev nomineret til CARL PRISEN for bedste kompositioner i kategorien jazz. Leo Minax. Leo Minax er en af Brasiliens store sangere og sangskrivere. Oprindeligt fra Brasiliens højland, Minas Gerais fra byen Belo Horizonte. Han begyndte sin musikalske karriere på samme gadehjørne som det legendariske kunstner kollektiv, Clube da Escuina, som musikalsk har markeret sig på verdensplan med kunstnere som Milton Nascimento, Lo Borges og Toninho Horta. I de senere år har Leo Minax haft base i Spanien hvor han, såvel som i Brasilien, er en højt respekteret sanger og sangskriver. Steen Rasmussen Quinteto har eksisteret siden 2007 og har udgivet 6 albums og har turneret i Danmark, Frankrig, Spanien, Ecuador, Columbia, Tyskland og Brasilien. Orkestret har igen og igen opnået fornemme 5 stjernede anmeldelser af både deres albums, deres livekoncerter. Orkestrets albums har flere gange været kåret som værende blandt årets 10 bedste udgivelser. Koncerten er en del af Jazznæs. OBS unummererede siddepladser.

16. september 2022

Jazznæs - Makiko Hirabayashi Weave

Jazznæs - Makiko Hirabayashi Weave

Makiko Hirabayashi Weavers. Weavers debuterede ved en palæstinensisk festival i Haifa 2018. Det er noget af den magiske og spirituelle urkraft der helt fra starten har præget deres musik.
215 kr + evt. gebyr
Køb/bestil billet
Makiko Hirabayashi Weavers. Weavers debuterede ved en palæstinensisk festival i Haifa 2018. Det er noget af den magiske og spirituelle urkraft der helt fra starten har præget deres musik.

Makiko Hirabayashi Weavers består af nogle af de mest markante stemmer på den Skandinaviske jazzscene, og de slår rødder i flere musikalske miljøer. Deres musik slår således råder i miljøer som verdensmusik, jazz, avantgarde og rock. Med fokus på den kollektive kreative proces, skaber de et unikt musikalsk univers, som er dynamisk, fantasifuldt og kraftfuldt. Debutpladen "Weavers" blev udgivet på det tyske jazzlabel Enja, og vandt Årets Jazzudgivelse ved Danish Music Awards 2021. Line up: Fredrik Lundin - Saxofon. Makiko Hirabayashi - Piano. Thommy Andersson - Kontrabas. Bjørn Heebøll - Trommer. Koncerten er en del af Jazznæs 2022. OBS unummererede siddepladser.

17. september 2022

Jazznæs - Malene Mortensen

Jazznæs - Malene Mortensen

Malene Mortensen. Malene Mortensen er en af de mest prominente, danske jazzsangere med et ekstraordinært CV. Hun har tourneret I det meste af verden, og hun har indspillet under eget navn siden 2003.
230 kr + evt. gebyr
Køb/bestil billet
Malene Mortensen. Malene Mortensen er en af de mest prominente, danske jazzsangere med et ekstraordinært CV. Hun har tourneret I det meste af verden, og hun har indspillet under eget navn siden 2003.

Der er gået 15 år siden, Malene Mortensen udgav sit første album i en alder af 21 år. Fra begyndelsen af karrieren har hun arbejdet sammen med store musikere som Niels-Henning Ørsted Pedersen, Alex Riel, Chris Potter, Mike Stern, Avishai Cohen, Christian Sands, Terreon Gully, Chad Wackerman, Adam Rogers, Niels Lan Doky o.m.a. Tiden, hvor hun var et ungt og lovende talent, er for længst passeret; Hendes stemme har mange farver, hendes fraseringer er langt mere udfordrende, og hendes klangfarve udvikler sig for hver ny udgivelse. Malene er en artist af internationalt format; hun har passeret stadiet med ungdommelig weltschmerz. I dag omfavner og udtrykker hun også alt det positive, hvilket ikke altid er lige så nemt, som det lyder. Malene Mortensen har optrådt på jazzscener I stort set alle europæiske lande, Mellemøsten, USA, Australien og store dele af Asien med sin egen trio, big bands eller som featured solist i forskellige sammenhænge ? senest på torne med Kid Creole & The Coconuts. Om Jazznæs. Jazznæs er et tværgående samarbejde mellem flere aktører i Halsnæs kommune med en mission om at præsenterer et stærkt og varieret jazz-program. Der præsenteres mange forskellige genrer og aktiviteter på tværs af de forskellige lokationer. OBS Unummererede siddepladser.

18. september 2022

Jazznæs - Carsten Dahl

Jazznæs - Carsten Dahl

Et strejf af evigheden - Solo. Oplev denne unikke og intime soloklaverkoncert med Carsten Dahl. Lytteren kommer med på en spændende rejse ind i Carstens kreative skabende øjeblik på flygelet.
205 kr + evt. gebyr
Køb/bestil billet
Et strejf af evigheden - Solo. Oplev denne unikke og intime soloklaverkoncert med Carsten Dahl. Lytteren kommer med på en spændende rejse ind i Carstens kreative skabende øjeblik på flygelet.

Carsten Dahl anses i dag for at være en af de mest innovative og geniale improviserende musikere. Hans vidtrækkende talent lader til at være ubegrænset. Med et frit udtryk i jazztraditionen og et nærmest skræmmende niveau i originalitet og narrativ evne, komponerer han desuden orkesterværker og fungerer som multiinstrumentalist på egne produktioner. Gennem tiden har Carsten Dahl medvirket på mere end 300 CD'er, vundet utallige priser, heriblandt Ben Webster Prisen og flere Danish Music Awards, og modtaget en strøm af lovord fra anmeldere verden over.?. Om Carsten Dahl. Pianist, komponist, billedkunstner, digter, foredragsholder og professor emeritus fra Rytmisk Musikkonservatorium i København. Carsten Dahl anses i dag for at være en af de væsentligste innovative musikere og komponister i Danmark og i udlandet er hans ry voksende med stor hastighed. Sideløbende med utallige pladeudgivelser og musikalske samarbejder har han fungeret som kunstnerisk konsulent for Ensemble Midtvest i årene 2007-2017 og professor i Samtidsmusik på Rytmisk Musikkonservatorium i København i perioden 2012-2015. Fra 2015 har han også arbejdet intenst som billedkunstner med udstillinger i forskellige københavnske gallerier samt udgivet sin første digtsamling i efteråret 2020. Om Jazznæs. Jazznæs er et tværgående samarbejde mellem flere aktører i Halsnæs kommune med en mission om at præsenterer et stærkt og varieret jazz-program. Der præsenteres mange forskellige genrer og aktiviteter på tværs af de forskellige lokationer. OBS Unummererede siddepladser.

22. september 2022

James Rasmussen Trio

James Rasmussen Trio

Mere end tyve år er det blevet til, siden James startede med at underholde, med Four Jacks og John Mogensen sange. Kom og oplev en musikalsk stjerne-aften, i selskab med James Rasmussen Trio.
155 kr + evt. gebyr
Køb/bestil billet
Mere end tyve år er det blevet til, siden James startede med at underholde, med Four Jacks og John Mogensen sange. Kom og oplev en musikalsk stjerne-aften, i selskab med James Rasmussen Trio.

James var en fjerdedel af den hæderkronede sang kvartet Four Jacks, hvor også John Mogensen, Bent Werther og Poul Rudi deltog. James afløste Otto Brandenburg i 1958. James Rasmussen Trio underholder publikum med de allerstørste radio-hits fra dengang, og undervejs fortæller James Rasmussen anekdoter, fra hans tid i legendariske Four Jacks. Her er en enestående mulighed, for at høre og se den ægte vare, synge bl.a. Mandalay, Tom Dooley, Chaio Chaio Bambina, og Åh Marie A`ve`hjem te`dig. James Rasmussen Trio er: James Rasmussen Vokal og guitar, Søren Engel, Bas og vokal, samt Jimmi Koldenborg, Trommer og vokal. Søren Engel, er kendt fra bl.a. Delta Cross Blues band, og Jimmi Koldenborg, Kendt fra Fede Finn og Funnyboys.

23. september 2022

Dansekoncert med Tangoorkestret

Dansekoncert med Tangoorkestret

Glæd dig til at tangomusikeren Stine Helkjær Engen nu præsenterer sit DANGO-projekt. En stemningsfuld aften med dans, show og samvær. Der er lagt op til en særlig stemningsfuld aften, når Stine dirigerer sit DANGO-show.
195 kr + evt. gebyr
Køb/bestil billet
Glæd dig til at tangomusikeren Stine Helkjær Engen nu præsenterer sit DANGO-projekt. En stemningsfuld aften med dans, show og samvær. Der er lagt op til en særlig stemningsfuld aften, når Stine dirigerer sit DANGO-show.

Det er udsprunget af kærlighed til både tangoen og Danmark. Med 3 kollegaer fra tangoorkestret Orquesta Típica Andariega fra Buenos Aires, ledsaget af passioneret sang af den klassisk uddannede sanger Camilla Marie Dahlgreen og show-dans af danserne Eva Lehrmann og Daniel Karlsson inviteres vi med ind i Dangoens helt eget lydunivers. Den seværdige tangoevent er en invitation til det brede, lyttende og oplevende publikum ? og ikke kun til tangodansere. Ønsket om at nyformulere dansk tangomusik har ført til nyfortolkninger af danske klassikere som fx. Kim Larsens Midt om natten og Sebastians Vårvise. Ambitionen har været at vælge nogle af de bedste sange fra den danske sangskat og forvandle dem til tangoer. Der er også blevet plads til at dykke ned og forny ældre arrangementer af bl.a. Kai Norman Andersens Man binder os på mund og hånd. Stines drøm med Dango-projektet har været, at det danske tangomiljø og musikmiljø i fremtiden får sine egne genkendelige tangomelodier at relatere til ? musisk og tekstmæssigt. Derudover vil showet ledsages af visuelle fortolkninger af dygtige tangodansere smukt koreograferet til netop disse sange. Tangoen er ikke blot musik, sang og dans men en hel kultur. Det var denne argentinske kultur som nordjyske Stine Helkjær Engen blev fortryllet af og valgte tangoens særlige kendetegn ? en bandoneon ? som sit musikinstrument. Bosat i Buenos Aires har hun i snart 15 år studeret og spillet tango, og hun kender som få det argentinske tangomiljø indefra. Samtidig har hendes årlige tangoorkester-besøg i Danmark skabt særlige forbindelser og en særlig kærlighed til den danske tangoscene. Orquesta Tipica Andariega. Orquesta Típica Andariega blev skabt i Buenos Aires september 2009 med ideen om at lave en ny dansevenlig tango baseret på et solidt fundament af klassisk tango. Orkestret har et repertoire karakteriseret som ?bien milonguero? - hvilket betyder, at det er en musik, der er tæt knyttet til milongaen og god at danse til! Det er en blanding af nye arrangementer af de mest populære tangoer, vals, milongaer og nye tangokompositioner, der bevarer 40?ernes rytmiske, dansable ånd og samtidig tilføjer energien fra det nye årtusindes tango. I år er Andariega så endelig tilbage i Europa, denne gang i kvartetformat under ledelse af kontrabassisten Luigi Coviello. Orkestret er kendt i det europæiske milongamiljø og har 6 Europaturnéer og 5 CD?er bag sig. Det er Andariegatruppen, som spiller dangoerne dirigeret af Stine Helkjær Engen, hvorefter orkestrets leder, kontrabassisten Luigi Coviello, tager over og Andariega byder op til dans med med tangoer fra sit nyeste album, CD?en ?Fresedo con amore?. Praktisk. Koncerten i Gjethuset er opdelt i tre dele: 1. DANGO - show med Stine H. Engen, Andariega og solisten Camilla Marie. Dahlgreen, samt danseoptræden af danserne Eva Lehrmann og Daniel Karlsson. Showet er tænkt som en koncertoplevelse med lyttende og kiggende publikum. 2. DANGO hvor gæsterne kan danse til. 3. Milonguero orkestret Andariega's nye repertoire af tangoer fra deres album. Fresedo con amore. Gæsterne kan danse til, som i en tangosalon med live musik. Før og efter koncerten, spilles der tango musik og dansegulvet er åbent.

27. september 2022

Gratis
Jorden og livet - 3.800 mio. års spejling (via livestream fra Aarhus Universitet)

Jorden og livet - 3.800 mio. års spejling (via livestream fra Aarhus Universitet)

Den jord vi lever på i dag, er en markant anderledes end den der blev dannet for 4.500 millioner år siden. Gennem tiden har Jorden og livet både spejlet og påvirket hinanden. Nu er vi mennesker i gang med at ændre Jorden i en ny og hidtil uset retning.
Den jord vi lever på i dag, er en markant anderledes end den der blev dannet for 4.500 millioner år siden. Gennem tiden har Jorden og livet både spejlet og påvirket hinanden. Nu er vi mennesker i gang med at ændre Jorden i en ny og hidtil uset retning.

Jorden blev dannet for 4.500 millioner år siden, sammen med resten af vores solsystem. Havene opstod muligvis allerede inden for de første par hundrede millioner år, og snart spirede det tidligste liv frem. Vi har ingen anelse om hvornår livet opstod eller hvilke processer der var i spil, men vi kan konstatere at havet myldrede med mikroorganismer for ca. 3.800 millioner år siden.

Den jord vi lever på i dag, er en markant anderledes jord end den der kom ud af støvskyen, lige efter Solsystemets fødsel. Stort set alt hvad vi ser omkring os, er resultater af livets indflydelse på Jorden. Ligeledes, spejler den udvikling som livet har gennemgået, Jordens indre pulsslag og Solsystemets dynamik.

Jorden og livet spejler og påvirker således hinandens udvikling - og som den mest indflydelsesrige organisme på Jorden, er vi mennesker nu i gang med at ændre Jorden i en ny og hidtil uset retning.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som arrangeres af Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.
Hvis du vil modtage bonusmateriale og tippes om kommende foredrag, så følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier.
Læs mere